13 Mayıs 2009 Çarşamba

Kurdele Nakışlı Tepsi




Bu kez sizlerle annemin yaptığı bir tepsiyi paylaşıyorum. Bu tepsiyi kurdele nakışını yeni öğrendiği zamanlar yapmıştı. Küçük buldan ipeği kumaş parçalarına farklı çiçekler işledi. Çiçeklerin hepsi dallarında... Her karede farklı bir çiçek, farklı teknikler var. Tablo gibi bir şey... Ben bu tepsiyi servis yaparken kullandığım gibi, sehpanın üzerinde dekoratif olarak da sergiliyorum.



Tepsinin tutma bölümü desenli porselen çekmece kulpları. Annem tepsiyi ham alıp kendisi boyadı. Kulplar da tepsinin eskitme havasına uydu. Aynısından kardeşimde de var. Onun tepsisinin rengi farklı.: Yeşil. (Kendisi yeşil renk hastasıdır.)

Nakışın ayrıntılarını görmek için resmin üzerine tıklayabilirsiniz. Üzerinde cam olduğu için daha yakından fotoğraflayınca parladı. Ama resmin üzerine tıklayınca daha büyük ve ayrıntılı görünüyor.

10 yorum:

  1. nasılda yakışmış süper

    YanıtlaSil
  2. ben hayranım sizlere,
    nasıl beceriklisiniz.süper olmuş bunlar
    renkler uyum şıklık

    YanıtlaSil
  3. maharetli anneye bir kez daha tebrikler.
    :))
    elleri dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. "Anasına bak, kızını al" diye boşuna dememişler. Analı kızlı pek hamaratsınız maşallah. Tepsi süper, ellerine sağlık annenizin.

    YanıtlaSil
  5. ne becerikli bir annen var ..Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin ..SEVGİYLE KAL..

    YanıtlaSil
  6. annenizin ellerine sağlık ve maşallah valla...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir çalışma olmuş güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  8. hepinize, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Kurdele nakışı da birçok alanda kullanılabilen,güzel bir sanat.Kulpları için porselen çekmece kulbu ne güzek olmuş,ellerinize sağlık..
    Sitemde mim'iniz bekliyor,uğrarmısınız:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,bloğunuza bayıldım.Ne kadar güzel çalışmalar bunlar,bilhassa tepsi harika..bende de etaminden yapılmış gül çalışmaları var böyle bir uygulama ne kadar güzel olur.Ama kim yapar,nerede yapar araştırmak gerekecek :)
    jale-coloursandsounds bende beklerim,sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil