15 Mart 2012 Perşembe

Akşam bunları yaptım



Hergün yeni yeni yazılar yazan, her gelişmeden bizleri haberdar eden arkadaşlara hayranım. Ama ben yoğunluktan mı, tembellikten mi bilmem bunu bir türlü beceremeyenlerdenim. Bu kez üşenmedim dün akşam yaptıklarımı hemen, taze taze sizlerle paylaşıyorum.



Akşam evde herkes kendi havasında ve odasında vakit geçirince bana da nispeten sakin saatler kaldı. Uzun zamandır kafamda şekillendirdiğim iki manzarayı yapmaya giriştim. Ne olacaklar tam olarak karar vermiş değilim ama bana manzara olsun, çanta yaparım, yastık yaparım hiçbirşey olmazsa pano yaparım.



Bu manzaradaki evi daha önce yapmıştım. Tam bitmedi, bacadan da kalpler çıkacak. Akşam ancak bu kadarını tamamlayabildim. Bir de yorganlanacak tabii. Patchwork de yorganlama bence çok önemli, pek çok işi asıl ortaya çıkaran yorganlama oluyor.



Bu koyun manzarasını daha önce bir yerlerde görmüş arşivime almıştım. Ne zamandır aklımdaydı. Sonunda yapmaya başladım. Koyunlardan turuncu olanı keçe, diğerleri makinada keçeleştirdiğim eski yün kazaklarım. Bu da bitmedi tabii. Üst kısmına bir yazı yazacağım. Biraz daha süslenecek yani.



Yaptığım işlerden bazılarının tasarımları tamamen bana ait oluyor; bazen de görüp beğendiğim projeleri yapıyorum. Aslında başka yerde gördüğüm bir şeyi yaparken de kendi yorumumu katmaya çalışıyorum. Önceki yazımdaki battaniye mesela; tamamen benim tasarımım. Buradaki manzaralardan koyunlu olanı bir yerde gördüm ama arşive kaydederken adresini kaydedememişim sadece fotoğraf var. Bu nedenle asıl adresini paylaşamıyorum. Diğerini ben tasarladım. Mantar ev gibi bir şey.



Bittiklerinde hemen karşınıza çıkarıyorum bu manzaraları. Bakalım ne olacaklar? İnanın şu anda ben de merak ediyorum.

Herkese güzel manzaralı, güneşli, neşeli günler diliyorum.

16 yorum:

  1. o resimde bi an olmak istedim:))) ama uzun süre değil ama :P bir de plaj manzarsaı çalışsan, bak onda hep kalmak isterim..ellerine sağlık...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok keyifli, bu akşam ben de ilk patchwork çalışmamı yapacağım :)
    Sehrin Dansı

    YanıtlaSil
  3. Hepsi zaten güzel de şu bacadan kapler çıkma olayını çok sevdim, bitmişini sabırsızlıkla bekliyorum belki kopya çekerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok sık yazamıyorum, yazanları da takdir ediyorum.
    Çok hoş olmuş panonuz. (ben pano dedim ama aslında her şey olur tabii)

    YanıtlaSil
  5. çok hoş aytıntılar hadi kolay gelsin ozaman

    YanıtlaSil
  6. bir başka güzel oluyor kırkyama ve aplike çalışmak.ellerinize sağlık çok beğendim.

    YanıtlaSil
  7. ne olurlarsa olsunlar kesinlikle güzel olacaklar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık ne yapacaksın birmem ama çok güzel olacağı kesin

    YanıtlaSil
  9. Çanta olsunlar meselâ:)) Bakanın gözü kalsın:))

    YanıtlaSil
  10. çok güzel, harika bir tasarım bakalım bittiğinde neyi süsleyecek?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, herşey çok güzel, muhteşem! ellerinize ve emeğinize sağlık, ben de sizi beklerim bloğuma.. sevgiler..:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuşlar,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. merhaba ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar, çanta saplarından bende almıştım ama henüz nasıl bir çanta yapacağıma karar vermedim bir yün kazağım var makinada küçüldü onu çantaya dönüştürmeyi düşünüyordum sizin çantanızdan da fikir edinebilirim sevgiler kolay gelsin

    YanıtlaSil
  14. çok özeniyorum böyle temiz patchwork yapabilen insanlara... kumaşı eğdirip büktürüp bir hikaye anlattırmak... keşke benim de elimden gelse, sabrım olsa, titiz çalışabilsem vs vs...

    YanıtlaSil
  15. Güzel yorumlara içten teşekkürler...

    YanıtlaSil