26 Haziran 2009 Cuma

Böyle Olur Patchwork'çünün Plaj Çantası!...



Patchwork'çü tatile giderse ne yapar? Önce kendisine elleriyle bir plaj çantası hazırlar. Ki bu plaj çantasını görüyorsunuz. Kare parçaları her zaman olduğu gibi elde birleştirip, üzerini aplikelerle süsleyerek oluşturduğum plaj çantası ile şu sıralar Antalya sahillerinde keyifteyim.

Tamam ben yaptım bitirdim, kullanmaya da başladım, ama sizlere nasıl yaptığımı anlatmadan olmaz.



Önce modelden başlayayım. Modelini sevgili blog arkadaşlarımdan *kelebek* in yazılarından birinde görmüş, "yaparım ben bunu" demiştim. Sevgili *kelebek* umarım beğenirsin, model için sana özel teşekkür.

Orada örnek daha farklıydı ben kendimce değiştirdim. Kareleri birleştirdim üzerine ağacın önce gövdesini, sonra yaprak kısmını aplike ettim. Alt kısma kumaş şerit hazırladım. (Şeritleri kumaşı verev kesip katlayarak ütüleyip hazırlıyorum.Daha sonra ayrıntılı anlatırım.) Bu şeritlerle bir çit oluşturdum. Sonra da üst boşluğa bir kelebek aplike ettim.



Aplikeler tamamlandıktan sonra sıra yorganlamaya geldi. Yorganlama için örgü örerken kullanılan kalın pamuk iplikleri kullandım. Kelebek bu iplikle yorganlandı. Kareleri ve ağaç gövdesini daha az belirgin olmaları için normal yorganlama ipliği ile yorganladım.



Yorganlamayı tamamladıktan sonra çantanın astarını hazırladım. İki tane cep yaptım, cüzdan ve cep telefonu için. Saplar orjinal bambu, ama bu defa koyu renk bambu sap kullandım. Ağaç gövdesindeki kahverengi ile uyumu hoşuma gitti.

Bütün parçalar tamamlanınca, arkasına da elyaf koyup; makina çekerek çantayı tamamladım. Saplarını kahverengi düz bir parça ile çantaya monte ettim. Yaparken çok keyif aldım, kullanması da pek güzel oldu...

Bu arada, tatil daha devam ediyor. Bloglarınızla ilgilenemiyor ve ziyaret edemiyorum. Bu açığı tatil bitince kapatacağıma söz veriyorum. Hepinize sevgiler, selamlar...

17 yorum:

  1. ay ne güzel bişey bu. Havanı atıyorsundur sahilde. Gören bir daha bakıyordur eminim. Ben bakardım. "nasıl kıymış da kumların içine getirmiş bu çantayı" diye.

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş. Çok şık çok sevimli. İyi günlerde kullanmanı diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Çok beğendim çantını. İyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  4. Ay ben bu çantayı günlükte takarım .Eline emeğine sağlık.Güle güle kullan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. şeker gördüğüm en güzel plaj çantalarından biri olmuş güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  6. El işinizi çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  7. harika olmuış bayıldım ellerine sağlık nede emek harcamışsın hepsini tek tek ellerinde dikmişsin zaten güzeelliği verende sabrınla ellerin olmuş güle güle kullan

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    ellerinize ve emeğinize sağlık. Muhteşem olmuş.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. MERHABA...PATCHWORK YAPMAYI ÇOK İSTEDİM AMA BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİM. BU YÜZDEN YAPABİLENLERİ KISKANIYORUM..İŞLERİNİZ HARİKA..ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  10. tek kelimeyle harika! çok temiz işçiliği olduğu belli. eline sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ahhh canım benim ...sana bir faydam olabildiyse çok mutlu olurum ...senin becerikliliğin ve zevkinle çok güzel olmuş ...ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  12. bence en güzel plaj cantası seninki olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bu cantayi gorunce belki bende bebegim icin bir bebek cantasi yapabilirim diye hayal ettim. Dun blogunuzu inceledikten sonra bir craftshop a gidip biraz inceleme yaptim. Orda silinen kalemler, yorganlama sablonlari iplikler cesitcesit ve birsuru hazir parca kumaslar vardi. Cok heveslendim tabi.Hatta bazi reyonlara populer olan modellerin yapilisi ile ilgili sablonlar asmislar. her isteyen bir sayfa ailiyor arkasinda plani var. ( Gerci ben hic bisey anlamadimsada aldim bitane. ) Belki bi konunuzu cok basit bir patchwork pano hazirlamaya ayirirsiniz. o kareleri birlestirmeden baslayarak anlatip resimlersiniz de biz imrenenlerde kucuk seyler uretiriz kendimize. :)
    Tekrar ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  14. sağolun arkadaşlar. anladım herkes patchwork yapmak istiyor. kitchen witch'in dediği gibi başlangıca uygun bir projenin yapılışını sizlerle paylaşmaya karar verdim.böyle bir video hazırlamayı düşünüyorum. en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  15. heyoooo.. cok sevindim.. tabi bunun icin tatilden donmenizi bekleyecegiz sanirim.. Ama olsun sabretmeye deger.
    Biz hevesliler adina tesekkurler.

    YanıtlaSil
  16. çanta çok beğendim ve original.

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar güzel bir çanta olmuş emeklerine sağlık, çok beğendim. Güzel günlerde kullanmanız dileklerim ile...

    YanıtlaSil