Bu yastığın rengi fotoğrafta tam olarak belli olmamış. Aslında sütlü kahve. Üzerindeki güller organze kurdeleden yapıldı, rengi pembe. Alttaki resimde görünen tomurcuk ise brezilya nakışı.
Siyah kadife kumaş üzerine eflatun kurdele nakışlı yastık benim favorilerimden. Asil ve şık olduğunu düşünüyorum.
İşlemelerden detaylar burada. Güller, tomurcuklar, gerçek gibi değil mi?
İşte bu yastık harika olmuş. Bu kez zemin kumaşı ilk yastığın bir kaç ton koyusu bir sütlü kahve. Ama işlemelerin tasarımı farklı. Diğerlerinde işleme yastığın merkezinde, bunda ise farklı bir açı var. Turuncu ve mor organze kurdelelerle güller ve hercai menekşeler işlemiş annem.
Güllerin işlendiği kurdeleler degrade kurdele. Kurdelenin kendisinde de renk geçişleri var. Annem uyardı, alttaki resimde aşağı doğru duran, siyah tohumları olan çiçek de küpe çiçeğiymiş.
Ve bu yastık da favorilerimden. Oğullarımın sünnet yatağı için yapmıştı. Zemin rengi harika. Annem bu yastıkta ekru kadife üzerine ipek kurdele ile güller işlemiş. Bu yastığın kurdeleleri ipek. Arada boncuklarla işlenmiş tomurcuklar da var. Bir de bu yastığın kenarları farklı.
Yastıkların hepsini annem önce işliyor, sonra da dikiyor. Hepsi arkadan fermuar ile kapanıyor. Hepsinin büyüklüğü aynı: 40x40 cm. Annemin standart yastık ölçüsü; hem de içine yastık bulmak kolay oluyor. Bu boyutta yastıklar her yerde satılıyor.
Yazıya şöyle bir baktım da küçük bir yastık sergisi gibi oldu. Ellerine sağlık anneciğim...
Olağanüstü, çok beğendim, annenin ellerine sağlık. kadife de çok iyi kaldırıyor kurdele işleri canım...
YanıtlaSilnasıl bir iştir şu kurdele nakışı. ellerine sağlık annenin. hepsi çok çok güzeller
YanıtlaSilo annenin elleri dert görmesin ..maaşallah ....
YanıtlaSilsiyah ve krem rengi olana bayıldım,hepsi birbirinden güzel.
YanıtlaSilne kadar marifetliymiş annenizde ellerine sağlık
Senin becerinin nereden geldiğini anladım.
YanıtlaSilDemek bu genetikdi.Annenin eline koluna sağlık.Harika olmuşlar.
Sevgiler
anasına bak kızını al diye boşa söylememişler yastıkları hayranlıkla seyrettim ellerine emeğine sağlık anneciğinin sevgiler canım öptüm
YanıtlaSilmerhaba hayırlı akşamlar annenızın elıne sağlık çok sık olmuş kırlentler
YanıtlaSilselama annenızın elıne sağlık çok sık ıyıo gunlerde kulansın
YanıtlaSilmerhaba hersey gönlünüzce olsun
YanıtlaSilmerhaba elıne sağlık çok zarıf olmuş
YanıtlaSilhepsi çok hoş gerçekten.kadife kumaşlara yapılmasıda harika bir fikir annenizin ellerine sizinde yüreğinize sağlık paylaştığınız için teşekkürler..
YanıtlaSilburada yaptığı işleri çok beğendiğim bir çeyizci var fakat kendi işin dışında bir işe gözucuyla bile bakamıyorsun,sanırım fikirlerinin çalınacağından korkuyor.ona sizi örnek verdim.başkasının emeğini çalmak gerçekten çok kötü ama
YanıtlaSilgüzel fikirler paylaştıkça güzelleşir..paylaşımlarınız için teşekkürler.
çok güzel olmuş kuzenim görmesin.Kendiside kurdele nakışına gidiyor.Sizinde emeğinize ve elinize sağlık
YanıtlaSilMüthiş olmuş bu yastıklar ya, hayran kaldım..
YanıtlaSilKırlentler tablo gibi olmuş. Ellerinize sağlık. Benim de iki bloğum var, ancak çalıştığım için yeterince ilgilenemiyorum. Bloğunuzu bugün keşfettim. Hayran oldum.Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilBaşak