6 Kasım 2013 Çarşamba

Bir örtü daha ...

Bir iki güne kadar bitiririm dediğim örtüm işte bu. Bir iki günü biraz aşmışım ama beni affedeceğinizi umuyorum. Bu örtünün de tamamını elde hazırladım. Ama elde yapmak beni bayağı oyaladı. Farklı renkteki blokların küçük küçük parçalarıyla epey uğraştım.


Örtü 110x110 cm. boyutlarında.Masa örtüsü olarak masaya serdim, oldu. Koltuk şalı yaptım oldu. Duvar panosu olur. Önemli olan ben bu örnekle çalışmak istedim, çalıştım. 


Kenarına kırmızı kumaştan biye hazırladım. Bu model eski bir dergiden dergide çerçeve kısmında aplike dal ve çiçekler vardı. Ben aplikeleri uygulamadım.


Ana renk olarak kullandığım bej renkli kumaşı başka işlerde kullanmışım ve çerçeve yapacak kadar kumaşım kalmamış. Çünkü projenin başlangıç tarihi biraz eski. Ben de bu nedenle kenar çerçevesi ve aplikeden vazgeçtim.


Örtünün yapımına epey önce başladığım için kartonlarıyla çekilen resimleri bulamadım ama yorganlama hazırlıklarından itibaren fotoğraflamaya çalıştım. Yorganlama deseninin çizilmiş hali. Çizimler daha sonra çıkıyor.


Aynı desenin yorganlanmış hali.


Küçük üçgen parçaları tek tek yorganladım.


Bu fotoğrafı balkonda çekmişim yani yazdan kalma. Yorganlamaya başladığım epey olmuş. Ama arada küçük küçük pek çok iş yaptım. Bu örtü de "esas iş" olarak devam etti.


Kasnakla çok daha kolay yorganladım. Küçük boyutlu işlerde kasnakla yorganlayamıyorum. Fakat kasnak bu işin boyutuna çok uygundu.


Renkli blokların ortasındaki desen böyle.


Açık renkli blokların yorganlama deseni ise böyle.


Renkli blokların yorganlamasını kendi renklerinde iplikle yaptım.  Bej kısımlarda da bej rengi iplik kullandım.


Masaya örtüp denedim demiştim. İşte belgesi!


Yuvarlak masada işte böyle görünüyor.


Masa için alışıldık bir örtü değil belki ama  ben böyle örtüleri masada kullanmayı seviyorum.


Örtünün renklerine ve tarzına sepet ve kurumuş çiçekleri uydurdum. Ve kozalaklar da benim kış aylarında dekorasyonda vazgeçemediklerim.


Şimdilik nerede kullanacağıma karar veremedim. Masada ya da koltukta olabilir.


Bu ve bundan sonraki fotoğraflarda balkonumdaki kasımpatları da örtüme eşlik ettiler.


Bu mevsimin çiçeklerini de ayrı seviyorum. Özellikle kasımpatlarını... Ama hercai menekşe ve sıklamenlerde darılmasınlar, onlara da bayılırım. Ama şu anda sadece kasımpatlarım var.


Bu örtünün ardından hem patchwork hem de örgü ile bir şeyler başladım. Aynı kumaş gurubu ile kare ve üçgenlerden oluşan bloklar yapıyorum. Yapım aşamalarını fotoğraflayarak paylaşmaya çalışacağım. Örgü işim ise bir tane yün küçültme çanta ve bir de battaniye. Hepsine başladım. Bundan sonraki yazım muhtemelen bu işlerin başlangıç ve yapım aşamaları olur.


Hepinize sağlık, mutluluk ve yaratıcılık dolu günler diliyorum.


25 yorum:

  1. gerçekten mükemmel olmuş benimde yarım bir kırkyama yatak örtüm var ama sanırım devam etmeyeceğim sabır işi ...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabır işi ama bitirince insan çok mutlu oluyor. Yavaş yavaş araya başka işler alarak tamamlarsınız belki. şimdiden kolay gelsin.

      Sil
  2. ellerinize sağlık..
    3. hobi etkinliğinde sizi de görmek isteriz.sevgiler.
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/10/3hobi-etkinligini-baslatyorumkimler.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. hobi etkinliğine katılmak isterim ama biraz yoğunluğum var. halledersem katılmaktan çok mutlu olurum. sevgiler.

      Sil
  3. Patchwork ile uğraşan biiri olarak emeğin büyüklüğünü görüyorum. İşçilik de süper. Elinize sağlık. Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Patchwork emek istiyor gerçekten ve sevmeden yapılmıyor. ben de severek yapıyorum. sevgiler.

      Sil
  4. Elinize sağlık!
    Önceleri kasnakta yorganlama bana çok zor geldi ama daha düzgün olduğu için sabrettim şimdi alıştım haklısınız .
    Yabancı bloglarda ben patchwork masa örtüleri görüyorum çok da şık oluyor bence...Sizin çalışmanız da gayet güzel bir masa örtüsü olmuş. Güzel günlerde kullanın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasnakta yorganlamaya alışmak benim için de biraz zor oldu ama şimdi tercih ediyorum. masa örtüsü konusundaki fikriniz beni sevindirdi. teşekkür ederim.

      Sil
  5. İnanamıyorum, çok güzel, çok şık, çok zevkli. Ellerine sağlık. Ayrıca ben kasnakla yorganlamayı hiç düşünmemiştim. Hoş bu aralar kırkyama yapasım hiç yok ama daha sonra kullanmak üzere süper fikir verdin. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel sözler bunlar, çok teşekkür ederim. Kasnakla yorganlamak alışınca işi çok kolaylaştırıyor, kesinlikle tavsiye ediyorum. sevgiler.

      Sil
  6. inanın şaşırdım kaldım ne kadar sabırlısınız. çok şahane olmuş. ben böyle bir çalışma yapsam ki çmrümü alır, kesin çerçeveletip duvara asardım, başka türlü kullanmaya kıyamazdım :)

    YanıtlaSil
  7. hahahah... çerçeveletmek iyi fikirmiş. çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Çoook güzel olmuş örtünüz cok seviyorum bu ortuleri..Ellerinize saglık...İzleyiciniz oldum bana da beklerimmÇekilişime de b uyrun :)

    YanıtlaSil
  9. hayranlıkla bakıyorum süper olmuş maşallah canım yaaa ne zaman gelsem sayfana yapışıp kalıyorum zaten buna da bayıldım:) ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım, güzel sözler utandırıyor beni. sevgilerimle.

      Sil
  10. sadece iç geçirerek bakıyorum :) maşallah ciddi emek ve sabır isteyen bir iş. Mini minnak bir kanaviçe yapmaya çalışıyorum bende :) ne zaman bitecek diye gözünün içine bakıyorum :)
    Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlanmış iş biter inanın. Aceleye de gerek yok, yavaş yavaş yaparsınız. Patchwork biraz sabır gerektiriyor, doğru. ama ben yapmayı sevdiğim için zorlanmıyorum galiba. sevgiler.

      Sil
  11. çok çok muhteşem olmuş canım ellerine emeğine sağlık.ne amaçla kullanırsan kullan harika görünecektir emin ol.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. yeter ki örtü olsun, bir orada bir burada kullanılır değil mi? sevgiler.

      Sil
  12. Bende kırkyamaya yeni başladım.Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  13. bunu elde dikmek...inanılır gibi değil, süper ötesisin, muhteşem olmuş!

    YanıtlaSil
  14. Kırkyama başka bir aşk..başka bir emek...ellerine sağlık ...ben de çok seviyorum ama zaman bulamıyorum artık .)

    YanıtlaSil