19 Ocak 2013 Cumartesi

Ördüm de geldim..



Harıl harıl çanta örerek geçen günlerin ardından sıra bu çantaları sizlerle paylaşmaya geldi. Paylaşımlara biraz ara verdim biliyorum. Ama çalışmaya ara vermedim. Bilgisayar başına oturamadım bir türlü. Biten işlerde küçük eksikler olduğundan fotoğraflayamadım ve paylaşamadım. Fakat artık herşey tamam...


Çantayı Kartopu Gipsy yünle ördüm. Bildiğimiz "sık iğne" modeli örülüyor. Yün kalın bir yün olduğu için çantaya yakışıyor. Sert ve kalıplı duruyor. Tabii örmek işin birinci aşaması. İkinci aşama işleme.


İşlemelere yakından bakalım mı? Bütün işlemeleri kalın ve ince keçelerle yaptım. İlk işleme çitlerin arkasındaki çiçekler.  Renk renk keçelerden kestiğim papatyaları ortasına diktiğim düğmelerle çantaya sabitledim. Düğmelerin hepsi birbirinden farklı. İki tane de lale var. Dalları doğal ipten. Ön tarafa da bir çit hazırladım.


Çiçeklerin karşı tarafına ise bir kuşevi işledim.


Kuşevi de keçelerden. Üst tarafa diktiğim halka bir düğme.


Kuşevinin direğine de yabani çiçekler sarılmış :) Küçük papatyalar ve küçük düğmelerle bir çiçek demeti oluşturmaya çalıştım.


Çantanın sapları tahtadan. Küçük biritler örerek sapları tutturdum. Kendime iş çantası yaptım. Örgünün dokusundan çok memnun kaldım.


Bir arkadaş grubum var. Şimdi hepsi bu çantadan ve sizlerle bundan sonra paylaşmaya devam edeceğim değişik boylardaki çantalardan örüyorlar. Ben de hepsinin üzerini süslüyorum. Kendi çantalarımdan sonra sizlerle arkadaşlarımın çantalarını da paylaşacağım.

Güzel işlerle dolu yaratıcı günler diliyorum her birinize...Sevgiler...

5 yorum:

  1. Süper görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş çiçek detayları harika olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Bence de çok şık bir çanta olmuş, güle güle kullanın, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. yapmis oldugunuz guzellikler cok hosuma gidiyor....ellerinize saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çokkkk çok güzel ellerine sağlık ördüm demesen kumaşa aplike diye düşünecektim harika olmuş.

    YanıtlaSil