22 Kasım 2012 Perşembe

Masa örtüsü...



Karelerimle uğraşıyorum yine... Çok mutluyum çok. Renklerle böyle oynamak bana iyi geliyor. Bu aralar öğleden sonralarım birkaç yakın arkadaşımla birlikte örgü örerek geçiyor. Bu örgüleri (benim ve arkadaşlarımın ördüklerini) yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Akşamları ise patchwork'lere devam ediyorum.Bu örtü de en son bitirdiklerimden biri. İki örtü daha devam ediyor.


Aslında anlatılacak fazla bir şey yok. Elde çalıştım, her zaman olduğu gibi. Kareleri elde birleştirdim. Ortadaki işlemeli büyük karenin iki tarafındaki küçük kareleri simetrik olarak yerleştirdim.


Ortada büyük bir kare var. Üzerine lale ve papatya aplike ettim. Papatyanın ortasında küçük bir yoyo var.


Bu örtüden daha önce de yapmıştım, hala severek kullanıyorum. Fakat aklıma düşünce bir tane daha yapayım istedim. Boş kaldıkça bu karelerden hazırlıyorum. Sonra kareler bazen örtü, bazen çanta oluyor. Çalışma süresi de kısalıyor. Kareler hazır olunca birleştirme aşamasından başlıyorum.


Aynısından bir tane daha hazırlıyorum. Ama onun ortasına aplike yapmayıp, yorganlama ile desen çalışmayı düşünüyorum.Örtü bitti, yorganlamaya başlıyorum. Yani karşınıza çıkması yakındır.


Gelecek program, üst üste sıralanmış.

Buradan bir "az sonra" yapayım. Küçük bir arkadaş grubum var. Aynı yerde oturuyoruz;hem arkadaş hem de komşuyuz. Hemen her gün öğleden sonraları bir araya gelip örgü örüyoruz. Epey bir şeyler çıktı ortaya... Ben de hepsini bir araya getirip sizlere küçük bir sanal sergi planlıyorum. Hem de sizleri becerikli arkadaşlarımla tanıştırmak istiyorum. 

En çabuk şekilde, en yakın zamanda görüşmek üzere...


7 yorum:

  1. şahane olmuş, ellerine sağlık, örgüleri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Guzel ve degisik bisey olmus.ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. Anlatmaya ne hacet bu güzellik orda öyle muhteşem duruyorki emeğine ,eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. renklerin uyumu,desenler de harika ellerinize sağlık.sanal serginizi merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  5. Çalışmalarınız harika ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık örtü harika olmuş:) sergiyi de merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık, aplikenin renklerine bayıldım.. ben daha çoook acemiyim ama kendin yap blogum ilginizi çekerse: http://muguettt.blogspot.com görüşmek üzere.

    YanıtlaSil