1 Ağustos 2012 Çarşamba

"Kırmızı" bir patchwork örtü


Beni tanıyanlar bilir "kırmızı"ya derin bir hayranlığım vardır. Her odanın dekorasyonunda bazen küçük, bazen büyük bir "kırmızı" mutlaka kullanırım. Örneğin salonumda kırmızı bir kanape ve kırmızı bir dolabım var. İşte bu dikilmeye hazır halde gördüğünüz de kırmızılı bir patchwork örtü olacak. Koltukların üzerinde kullanırım diye düşünüyorum.

Bu kez sizlerle çalışmamın ön hazırlıklarını paylaşmak istiyorum.


Yine karelerle çalıştım. Kareleri kartonlara teyelledim. Örtü enine 7, boyuna 13 kareden oluşacak. Her sırayı oluşturup, yani yan yana gelecek renkleri belirleyip ataşlarla tutturdum. Birinci sıradan arkaya doğru sepete dizdim.



Birleştireceğim parçaları sıra halinde hazırlamak bana kolaylık sağlıyor. Şimdi hangisini dikeyim düşüncesi olmadan hızlı hızlı birleştirebiliyorum. Genellikle işlerimi bittiğinde yayınladığımdan bu manzaraları paylaşamıyorum sizlerle.


Renkleri böyle düzenledim. Tamamlanan iki sırayı görüyorsunuz. Siz kalan kısmı hayal edin şimdilik. Renkler belli bir düzenle, birer tane kayarak devam edecek.


Ramazan ayında herşey biraz yavaşladı; en azından bende öyle. Fakat küçük de olsa ilerlemeleri paylaşacağız. Ay sonuna kadar örtünün tamamını bitiremesemde yorganlama aşamasında sizlerle paylaşabilmeyi umuyorum.

Sevgilerimi gönderiyorum, herbirinize...

26 yorum:

  1. dsciğim elde mi birleştiriyorsun yine, heyecanla burada bekliyor olacağım, kare parçalar kaç santim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde birleştiriyorum Noblesse, makinada çalışmayı çok sevmiyorum. Kare parçalar 10x10 cm.sevgiler.

      Sil
  2. Kumaşlar harika! Ben de kırmızıya bayılırım, ama biraz da korkarım bu renkten - çok dikkat çeker, çok da yorar diye... Örtünüz çok güzel olacak, iki şeritten de anlaşılıyor!.. Hazırını görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda bitmiş halini paylaşmayı umuyorum. kırmızı iyidir, candır :)

      Sil
  3. Çantalar bitmedi herhalde hala.Bu kırmızı kırkyamanın renkleri çok uyumlu olmuş.Çok hoş görünüyor.O kadar çok istiyorum ki kırkyama yapmayı.Fakat henüz makine dikişi öğrenme aşamasındayım.Alıyorum elime bir çaput.Yamuk yumuk dikişler yaparak makineyi öğreniyorum.İnşaallah ben de bir gün sizin çalışmalarınıza bakarak kırkyama yapacağım.Hayalimdeyse kırkyama bir yatak örtüsü var.

    YanıtlaSil
  4. Çantalar elyaf bekliyor, dışarıda dolaşmaya cesaretim yok sıcaklarda. ben elde yapıyorum işlerimi makinaya gerek olmuyor. Oğullarıma iki tane yatak örtüsü yaptım yine el dikişi ile, blogda görebilirsiniz. Bir yerlerden başlayın bence devamı gelir. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sizinki daha da kıymetliymiş.Kolay mı elde dikmek onca şeyi.Benim el dikişim çok iyidir ama sıkılırım sanırım büyük şeyler dikerken.Tebrik ederim sizi.Siz gerçek bir kırkyama ustasısınız demek ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, Zeynep'cim.el dikişi ile makinaya bağımlı olmuyorsun, her yerde her zaman işe devam edebiliyorsun.

      Sil
  6. eminimki harika şeyler çıkacak ortaya bende birşerler birleştirdim ama hala ne yapsam onlardan diye düşünme aşamasındayım bakalım neler çıkacak ortaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir fikir göz kırpar yakında kolay gelsin, sevgiler.

      Sil
  7. Merhaba,renklerin uyumu çok hoş olmuş.Takipteyim,sevgiler.Beklerim:)))

    YanıtlaSil
  8. severek yaptiginiz belli oluyor:)))))
    gulumsiyerek izledim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmeden bu kadar uğraşılmaz hakikaten, ben de severek yapıyorum. teşekkürler.

      Sil
  9. bu hobiyi bende çok severim ama sanki beceremezmişim gibi geliyor :)) ama sana kolay gelsin ve şimdiden güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence becerebilirsin, biraz sabırlı olmak gerekiyor, geriye kalanlar yapılabilir. sevgiler.

      Sil
  10. Çok güzel, ne cins kumaş kullanıyorsunuz acaba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü pamuklu kumaşı kullanıyorum. Özellikle patchwork için satılan ithal kumaşlar da var. ama epey pahalı. bazen çok beğendiğim renk ve desenler için onlardan alıyorum ama her türlü pamuklu kumaş olur. sevgiler.

      Sil
  11. Merhaba, blogunuzdaki işlere, emeğinize hayran kaldım. Artık her yaptığınızı zevkle izleyeceğim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Kırmızı rengi benim de en sevdiğim renkler arasındadır. Kırmızılı çalışma için kolay gelsin, bitmiş halini bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda bitmiş halini paylaşmak ümidiyle...

      Sil
  13. Merhaba blogunuzda yaptığınız işlere hayran oldum ellerinize emeğinize sağlık her bir iş çok özenli ve tertemiz yapılmış.Sık sık ziyaret edeceğim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil