Benim annem de benim gibi boş duramayanlardan; her gün her saat aklına gelen bir projeyi hayata geçirebiliyor. Son gidişimde kapısında iki tane çelenk gördüm; biri kapının dış tarafında, biri iç tarafında. Bir kapıya bir çelenk de yetmiyor yani. Bu iki çelengi hemen sizlerle paylaşmam gerekiyor.
İlk kapı çelengimizde strafor malzemenin üzerine çuval şerit kaplanmış. Annem keçelerle uğraşmayı çok seviyor. Yeşil ve kırmızı keçeden bu "Atatürk çiçek"lerini hazırlamış. Tellere geçirdiği kırmızı tahta boncukları ben keçelere pek yakıştırdım.
Bu çelenk de üç tane Atatürk çiçeği ve bolca yeşil yaprak var. Yaprakların ortasından bir dikiş geçmiş annem, bu dikiş yapraklara hareket verebilmeyi mümkün kılıyor.
Genel hali böyle görünüyor.
Bu çelenk kapının dış tarafını süslüyor. Bir de iç taraftakini inceleyelim, ne dersiniz?
Bu çelengin gövdesi saten kurdele ile sarılarak kaplanmış. Annemin kurdele nakışı ve brezilya nakışına meraklı olduğunu takip eden arkadaşlarım bilir.
Burada kurdele nakışında kullandığı gül ve yaprak motiflerini kullanmış.
Aradaki bu iki mavi çiçek ortanca. Ortancaları brezilya nakışı iplikleri ile bir sürü düğümle yapıyor. Bence zor ve uğraştırıcı çiçekler bunlar ama annem yapmayı çok seviyor.
Güller telli kurdele ile yapılıyor. Ortalarına çiçek yapımında kullanılan tohumlardan koymuş.
Kristal boncuklarla da hareket getirmiş çelenge...
Genel görünüşü de böyle.
Gördüğünüz gibi annemin kapısı pek süslü ama önemli olan o kapıdan girenler ve içerideki huzur. Hepinize kapısından sevdiklerinizin girdiği evlerinizde, huzurlu günler diliyorum.