18 Temmuz 2009 Cumartesi

Mavili Amerikan Servislerim



Yeni bitirdiğim amerikan servislerim... Daha önce kırmızı tonlarında servisler hazırlamıştım. Bir de mavi tonlarla denemek istedim. İşte mavişlerim bunlar... Aslında altı taneler ama resimde düzgün görünmeleri için dört tanesini masaya yerleştirdim.



Her zaman olduğu gibi elde, kartonlu patchwork tekniği ile yaptım. Önce kartonlara teyelledim, sonra birleştirdim. Astarladım, yorganladım.



Ben amerikan servis kullanmayı çok seviyorum. Daha önceleri üzerine yemek dökülünce lekenin çıkmayacağı endişesini taşırdım. Ama yeni nesil leke çıkarıcılarla neredeyse her leke çıkıyor. Bu yüzden artık her çeşit kumaştan servis veya masa örtüsü kullanıyorum.



Ama bu servisleri kullanmayacağım. Çünkü dükkana koymayı düşünüyorum. Fakat aynı renklerle peçetelikler hazırlıyorum. Dükkana koymadan önce onları bitirmem gerekiyor. Onların da bitmesine az kaldı. Kartonlara teyelleyip birleştirdim. Şimdi elyaflama, astarlama, yorganlama aşamasındayım. Son halleri aşağıdaki gibi, bittiğinde sizlerle paylaşırım.



Bu yazıyı okuyan herkesi çok seviyorum.

12 yorum:

  1. Siz bu işi çok güzel yapıyorsunuz,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Cok sik gorunuyorlar sevgili dikissepeti..Ellerinize ve emeginize saglik. Ama hani bize aciklamli hazirlayacaktiniz bitane. Bu da tam bize goreymis.Su kartonlara tegellemek nasil oluyo sonra o kartonlar nasil cikiyo :) Lutfen gulmeyin. Hic anlamayan biri yaziyor bunlari.. :))

    YanıtlaSil
  3. bende sizi çok seviyorum harika işler çıkartıyorsunuz ortaya umarım en kısa zamanda satılır ve emeğinizin karşılığını alırsınız

    YanıtlaSil
  4. fgyapar, kitchen witch, ayliz yorumlarınıza teşekkür ederim. kitchen witch sizin için bir çalışma hazırlıyorum. biraz daha süreye ihtiyacım var. bu daha önce başlanmış bir işti aradan çıksın istedim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Elerinize emeğinize sağllık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Biz de seni seviyoruz canım, elelrine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine,
    binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  8. çok cici br çalışmanın altına imzanı atmışsın yine. eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. selam ..astar ve yorganlama işini aşamalarıyla gösterebilirmisin ??benim yaptığım birçok patchwork henüz yorganlamayı bilemediğimden yarım duruyor ...önce elyaf ile teğelleyip mi yapıyoruz yoksa astardan sonrabitince mi yorganlama yapılıyor ..kağıtları ne zaman çıkarıyoruz?*sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. önce kandil kutlamaları için taze nane ve şanslı'ya teşekkür ederim. Yorumlarınız için de ayrıca teşekkürler. kelebek'cim kısaca anlatayım, ayrıntılı birşeyler yazarım sonra.kağıtlara sarılı parçaları birbirine ekleyip, işimiz tamamlanınca kağıtları çıkartıyoruz. Sonra alta elyaf ve onun altına astarı koyup teyelliyoruz. Astar kumaşı her taraftan 1 cm. geniş kesiyoruz. Sonra yorganlayıp; en son kenarda kalan kumaşlarla kenarlarını kapatıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Biz de seni çok seviyoruz:) harika olmuşlar her zamanki gibi.
    sevgiler...

    YanıtlaSil