10 Temmuz 2009 Cuma

Bahçelere... Balkonlara... Duvarlara...



Sıcak günler yaşarken insanın balkona, bahçeye karşı bakışı da değişiyor. Açık mekanların çekiciliği artıyor gözümde... İşte tam bu aşamada oraları da süslemek gerektiğine karar verdim. Tatile gitmeden önce bu işle yeterince uğraşamadım.Kısacası balkonda, bahçede, zevkimize göre, şöyle ellerimizden çıkma birşeyler olmazsa olmaz.

Bu süs tam bu aşamada aklıma geldi. Bir dekorasyon dergisinde benzer bir şey görüp, oradan hareketle yapmıştım. Basit parçalardan oluşuyor aslında; ama bir araya gelince sevimli görünüyor.


Bu bölümü keçe ile uğraşan arkadaşlar eminim sever. Keçeden kestiğim balıkta sadece boncuktan bir göz var. Kelebeği önce keçeden kestim. Sonra kanatlarına kumaş parçalar diktim. Gövdesini de kahverengi keçe parçadan yaptım. Antenler yeşil renkli takı teli... Yusufcuğun gövdesini kumaştan diktim, içini elyafla doldurdum. Kanatları yine keçeden...

Keçe ile yapılan parçalardan sonra kumaşla yapılanlara geçelim.



Bir uğur kuşu, bir tane de yo yo. Yo yo'nun ortasına küçük bir çiçek ördüm. Aynı çiçekten farklı renkte örüp yanına bir yaprak dikerek başka bir süs oluşturdum.






Bu da küçük bir çanta. Kumaştan küçük bir torba diktim. Sapları mumlu ip. Üzerini sutaşı ve minicik bir ponponla süsledim.





Süsü duvara asmak için, hazırladığım şeritin üstüne de kestiğim küçük kumaş parçalarını bağladım. Bunların hepsi küçük bir bambu çubuğa asıldı. Küçük kareler halinde kestiğim keçeleri, aralarına boncuk geçirerek yine bu bambu çubuğa taktım.



İşte petunyalarım... Ve duvar süsümün yanında lavantam... Mis gibi kokularla veda ediyorum bu günlük...

9 yorum:

  1. her parçası el emeği,ne kadar güzel olmuş.balkonunuza da çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel olmuş hepside ayrı güzel

    YanıtlaSil
  3. balkonda çay da ikram ediyorsan hemen geleyim ...çok değişik ve güzel bir çalışma ..sende daha ne cevherler varmış ta sonra sonra çıkıyor hepsi...sevgiyle kal ...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, bayıldım, yusufçuğu kopya çekeceğim izninle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu tarz süslere bayılıyorum. Bende yapmak istiyordum, en kısa zamanda yapmaya çalışacağım çok hoş...

    YanıtlaSil
  7. http.belguzaranne.blogspot.com13 Temmuz 2009 09:07

    gunaydın örtu harıka olmuş elıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok sevdim.Nasılda güzel düşünmüşsünüz.

    YanıtlaSil
  9. fgyapar, ayliz,içimdeki yoluluk, belguzaranne, nedret güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.kelebek'cim keşke karşılıklı çayımızı içebilsek, ne güzel olurdu. sesiber, tabiiki kopya çekebilirsin,senin yusufuğu heyecanla bekliyorum.marifetli anne çok kolay ve zevkli, denemelisin.sevgiler...

    YanıtlaSil