2 Nisan 2009 Perşembe

Vintage Peçete Halkaları



Yepyeni, taptaze peçete halkalarımı sizlerle paylaşıyorum. Yine patchwork, yine crazy... Bu tarza vintage da deniyor. Farklı yerlerde kullanılmış kumaşlardan kalan parçalarla yapıldığı için olsa gerek. Aslında bir nevi ikinci hayat. Tabii ben kullanılmış kumaşlardan yapmadım, ama tarz olarak vintage aynı zamanda country...

Bunların da tamamını elde yaptım. Ben makinada dikmeyi pek sevmiyorum. Büyük boyutlu işlerde bazen tamamlarken dış kısmını makina çekiyorum. Ama genellikle elde dikmekten keyif alıyorum.



Önce kumaşları kare şeklinde kestim. Kartona sarıp birleştirdim. Kartonları çıkarıp, altına elyaf ve astar kumaşını koydum. Kenarlarını kapatıp, halkasını diktim. En son yorganlamasını yaptım. Düğmelerini de dikince peçete halkalarım tamamlandı.



Benim gibi masalarında farklı tarzları sevenler için cıvıl cıvıl peçetelikler oldular. Keten peçetelerle çok güzel duruyorlar. Bunları hemen Dükkan'a koydum.

5 yorum:

  1. çok güzeller şöyle bahce sofrasında ne güzel olur bunlar

    annemin depoyu bir kolacan edeyim çok var ondan yarım kumaşlar

    YanıtlaSil
  2. ne güzel kumaşlar ne kadar renkli ve çeşitli olursa işler o kadar gösterişli oluyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller gerçekten.elinize ve emeğinize sağlık.bugün tanıştım bloğunuzla ve artık takipteyim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. gerçekten bütün çalışmalarınız çok başarılı, yeni keşfettim sizi, insanın kumaşlara sarılıveresi geliyor, sık kullanılanlara ekledim bile.. teşekkürler paylaşımınız için

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim özlem, hoşgeldin.

    YanıtlaSil