13 Mart 2009 Cuma

Crazy (Çılgın) Çantam



Bu çantanın tekniğine patchwork dilinde “crazy” deniyor. Bu çantayı çocukların sünnet yatak örtüsünden artan tafta parçalarla yaptım. Tafta patchwork çalışmalara çok yakışan bir kumaş. Ben bu çalışmaları kağıtlı patchwork olarak yapıyorum. Yani önce çantanın şeklini kartona çiziyorum, sonra kartonu istediğim şekilde parçalara ayırıyorum. Kumaşı hangi bölümde ne renk kullanacağıma karar verip dikiş payı vererek kesiyorum. Kumaşı kartona teyelliyorum. Kumaşla kaplanmış karton parçalarını “çırpma” dikiş ile birleştiriyorum. Hepsi birleşince kartondaki teyelleri söküyorum. Çok düzgün şekilde birleşmiş çanta elimde.



Birleşme yerlerini kum boncuklarla ve nakış iplikleriyle işliyorum. Üzerini kurdele ve ya tafta çiçeklerle süslüyorum. Sonra sapını takıp astarlıyorum.

6 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel olmuş iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Saniye, senin de yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoşuma gitti bende yapmayı deniyecem.ama ölçülerinide verirseniz mutlu olurum...

    YanıtlaSil
  4. Ölçüleri size bağlı. Ne büyüklükte bir çanta istiyorsanız ona göre bir kalıp çıkarıp, sonra da bölüyorsunuz. Özgür ve özgün oluyor yani.

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben geldim ..bütün bloğunu ve arşivini zevkle bir saat gezdim veee hayran kaldım ..artık hergün sendeyim ...banada kahve içmeye beklerim ..ben bu kadar becerikli değilim önceden söyliyim ...

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldin , beğenmene çok sevindim. şimdi hemen geliyorum. kahveleri hazırla.sevgiler...

    YanıtlaSil