11 Ağustos 2009 Salı

Brezilya Nakışı Çok Amaçlı Kese :)



Kesenin çok amaçlısı nasıl olur? diye düşünüyorsunuz değil mi? Şöyle olur. Canın küçük bir şeyler yapmak ister, hemen bir kesecik yaparsın. Sonra içine lavanta koyar, çekmeceni süslersin. Veya bir dolabın kapağına, kapı koluna v.b. bir yerlere asar etrafı süslersin. Ziyarete gelen arkadaşlarına hediye edersin. Sünnet düğünlerinde içine kına koyar gelenlere verirsin. Genç kızların nişan törenlerinde misafirlere vermeleri için kullanırsın. (Ki annem biz nişanlanırken böyle yapmıştı)



Bu kese annemden. Brezilya nakışından beğendiği bir örneği denemek için bir parça kumaşa işlemiş. Sonra işlemeyi beğenince hemen kumaşı kese haline getirmiş.



Kesenin etrafına da işleme iplikleri ile iğne oyası yapmış. Ben bayıldım, sizlerle paylaşmak istedim.

Bu arada dikiş makinam bir süredir arızalı. Patchwork projelerimin elde dikerek yaptığım aşamaları bitti; ama genellikle son kısımlarını yani çevrelerini makina çekiyorum. Daha sağlam ve kullanışlı oluyor. Makina olmayınca o aşamaya gelip, kaldı herşey. Makinayı servise gönderdim, bir gelsin ard arda patchworklerimle karşınızda olacağım. O zamana kadar annemin brezilya nakışları ile gözlerimizi şenlendireceğiz.

8 yorum:

  1. çok şıkmış bayıldım bu keselere insan bunlara kıyamaz ya:)
    paylaşım için çok saol.

    YanıtlaSil
  2. Annenize tebriklerimi iletin.Hârika olmuş.Ben râzıyım hergün onun da işlerini görmeye.İnsanın gözü gönlü açılıyor.

    YanıtlaSil
  3. anneciğinin ellerine sağlık arkadaşım...kese çok şık olmuş...

    YanıtlaSil
  4. annene ve sana hayranım ...bende birşeylerden sıkılınca küçük çabuk biten işleryapmayı çok severim ...

    YanıtlaSil
  5. çok şirin olmuş.insan kıyamaz bunu kullanmaya.annenizin ellerine sağlık.Sizinde patchworklerinizi merak ettim şimdi.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. maşallah,
    ne kadar kusursuz ve gözokşayıcı bir güzelliği var,
    minik sıradan bir torbacığı nerelere taşımış,
    güzelleştirenm güzel insanlardansınız,siz ve anneniz,
    ellerinizi,fikrinize sağlık.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Kınam için böyle bir kese düşünüyorum bende. Siteye göz attım mail adresi yada telefon numarası gözüme çarpmadı, nasıl irtibat kurabiliriz sizinle ?

    YanıtlaSil