14 Temmuz 2009 Salı

Bir Yastık Daha...



Annemin yaptığı yastıklar bitmek bilmiyor. Bu yastık da geçen yaz Yankı ve Çağrı'nın sünnet yatağı için annem tarafından yapılmıştı. Bu yastığı sizlerle paylaşmadığımı farkedip bu yazıyı yazıyorum.

Kumaşımız kadife. İki renk kadifeden yastığı diken annem ek yerini hazır bordürle tamamladı. Alt köşesine de işleme ile aynı renkte iki püskülle hareket katıldı. Bu arada ben püsküle her yerde bayılıyorum.



Gelelim işlemeye. Yapraklar ipek kurdele ile kurdele nakışı ile yapıldı. Bordo ve pembe çiçekler ise brezilya nakışı tekniği ile yapıldı. Floş iplikle yapılan çiçeklerin tekniğine eskiden "rokoko" denirdi. Şimdi brezilya nakışı literatüründe ne denir bilmiyorum. Lütfen beni mazur görün.

Sizlerle yakın zamanda blog arkadaşlarımdan Stil Direktörü'nün de dikkat çektiği bir konuyu paylaşmak istiyorum. Blog dünyasına yeni katılan, izleyicisi sayısı az olan ama samimiyetine inandığımız dostlarımızı desteklemek gerektiğine inanıyorum. Bu blogları hazırlarken amacımız paylaşmak, yeni dostlar edinmekti. Ben de sizleri yakın zamanda tanıştığım bir blog dostumla buluşturmak istiyorum. Sevgili kitchen witch. Blogu henüz çok yeni... Çok uzaklarda Türkiye'yi özleyerek ve dost sohbetlerine hasret yaşıyor. Üstelik anne olma yolunda; yani hassas bir dönemde. Haydi hepimiz ziyaretimizle kitchen witch'e yalnız olmadığını gösterelim. Şimdiden teşekkürler.

10 yorum:

  1. harik yaaa
    annenizin ellerine sağlık emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika bir yastık, çok güzel olmuş bayıldım. İştah açıcı mı duruyor yoksa karnım mı aç benim? :D

    YanıtlaSil
  3. anneciğinin ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. içimden tamda harika olmuş bu kelimede bu işin tam karşılığı diye düşünürken bir baktımki diğer yorumcularda benle aynı fikirdeymiş yani ne denir annenin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. sevgili ayliz, hobilerim ve ben annem adına teşekkür ederim. suzy gerçek gibi canlı duruyorlar değil mi? fikir işçisi bütün yorumlara ve senin yorumuna da teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. öyle güzel ve çok canlı duruyorlar nakışın böyle hoş olabileceğini bilmezdim ..benim hayal evimde senin gibi bir komşum olması bana sonsuz mutluluk verir ..annenede bir öğrenci lazım ise ben hazırım ...sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  7. Çok çok güzel bir yastık! Bende eskiden bu iş yapardım ve çok güzel bir nakış kıtabım vardı. Hala var bir çekmecede. Bu işin işmine bakacağım.

    YanıtlaSil
  8. begonvilli ev teşekkür ederim. kelebek, teşekkürler, keşke yakın olsan annem seve seve öğretir. karen hanım teşekkürler, eminim siz de çok güzel nakışlar yapmışsınızdır.

    YanıtlaSil
  9. Annenizin hünerli ellerine sağlık.Renk uyumu da nakışa ayrı bir şıklık vermiş güzelliklerde buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil