28 Mart 2011 Pazartesi

Bu hafta Çocuklarla Çalıştık...

İki haftadır bir büyük oğlumun projesine, bir küçük oğlumun projesine yardım ediyorum. Büyük oğlum Yankı 6.sınıf. O artık büyüdü, kendi kendine epey yol alıyor. Ama küçük oğlum Çağrı henüz 2.sınıf. O'nun yardıma ihtiyacı oluyor doğrusu.



Projemiz "İstanbu'un Tarihi Yerleri". Biz "Anadolu Hisarı"nın maketini hazırladık. Ekibimiz 4 yakışıklıdan oluşuyor. Yakışıklılar sırasıyla Çağrı, Can, Eren ve Metehan.

Maketlerimizi henüz sergilenecek şekilde yerleştirmedik. Üstteki resimde bizim Anadolu hisarı ve diğer bir ekibin hazırladığı Boğaz Köprüsü görülüyor. Ayasofya'dan Topkapı Sarayı'na kadar pek çok maket hazırlandı. Yarın hepsini düzenleyip sergilenmeye hazır hale getireceğiz.



Anadolu Hisarı'nı ince mukavva ve oluklu kartonla çalıştık. Surlar kaplanmış kibrit kutuları. Deniz, buruşturulmuş peçete üzerine boyama. Ağaçlar, taşlar, gemi,...

Hep kendi marifetlerimi paylaşırdım sizlerle, bu kez çocuklarla ortak çalışmamızı paylaşmak istedim. Bloglarımıza kavuştuğumuz bu güzel günlerde 'çocuklar gibi şen'iz.

26 Mart 2011 Cumartesi

Şükürler Olsun! Bloguma Kavuştum.

Bloglarımızın başına gelen büyük talihsizlikten sonra ilk kez bloguma ulaşabildim. Bloguma ve arkadaşlarımın bloglarına ulaşamamak çok rahatsız edici, çok sıkıntılı bir süreç oldu. Ayarlarımda değişiklik yaparak ulaşabildim bloguma.

Böyle bir yasaklamayı aklı almıyor insanın. Aslında ülkemiz bu tür olayların, yasakların, toplatılmaların, tutuklamaların, adaletsizliklerin şaşırtmadığı bir ülke oldu son günlerde... Her çeşit özgürlüğün kısıtlanması ve bu konudaki çaresizlik çok acı.

Paylaşılacak çok şey var. Ama sanırım hala pek çok bloga ulaşılamıyor. Bu durumda da insanın birşeyler paylaşası gelmiyor ne yazık ki. Bitsin bu yasak, bitsin bu ayrılık.

Bu yazıyı herkesin okuyabilmesi dileğiyle...