27 Ocak 2010 Çarşamba

Yaşasın! Kış tatili...



Sevgili dostlar, yaklaşık 10 gün yokum. Çocuklar güzel karneleri ve yarı yıldaki yoğun çalışmaları sebebiyle bir tatili hak ettiler. Biz de anne baba olarak gereğini yapıyor ve onları tatile götürüyoruz. Aynı zamanda en az onlar kadar yorulan kendimi de tatili hak etmiş sayıyorum.
Bir taraflarımızı kırmadan dönmeyi umut ediyorum. Hepinize güzel, mutlu, verimli bir yarı yıl tatili diliyorum.

19 Ocak 2010 Salı

Denizci'nin yastığı



Günlerim pek hareketli bu aralar. Ama araya işlerimi sıkıştırmazsam olmaz. Bu da araya sıkışanlardan. İşlemesini bir kaç ay önce yapmıştım. Şerit kumaşları da bir ay kadar önce hazırladım; ama bir türlü bir araya getirememiştim. Sonunda baykuşlu yastığın hemen ardından bunu da tamamladım. İkisi de mavi tonlarda oldu. Bu aralar mavi kumaşlar dikkatimi çekiyor galiba.



İşlemeyi kasnakta brezilya nakışı iplikleri ile yaptım. Yelkenlinin bir yelkenini kumaşı aplike ederek oluşturdum. Kenarları patchwork'de "log cabin" olarak kullanılan bir teknik. Şeritlerle çalışılıyor. Bir ara "Patchwork Öğreniyoruz" köşem için sizlere bol fotoğraflı bir örnek hazırlarım.

Yastık dikmeyi seviyorum. Eve kişilik yansıtıyor yastıklar. Birbirine benzeyen mobilyaların, birbirine benzeyen evler yaratmasını önlüyor. Ben tam hızla üretime devam ediyorum.

27 Ocak'ta çocukları kar tatiline götürüyoruz. O zamana kadar tamamlanacak işler var. Bu kez kış tatili hazırlığı, yünlerle haşır neşirim.

En kısa zamanda buluşmak dileğiyle...

Ödüle teşekkür...



Sanal alemin, insanı mutlu eden ve yaratma heyecanını çoğaltan organizasyonu ödüller... Sevgili arkadaşlarım;
yelda, evimin incileri Belgin , ojeli parmaklar ve Ness verdikleri bu güzel ödülle beni çok mutlu ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyorum.

Ödülü beni izleyen, bu sayfayı okuyan herkese gönderiyorum, sevgilerimle birlikte.

6 Ocak 2010 Çarşamba

2010'un ilk yazısı Baykuşlu Patchwork Yastık

Geldi, geliyor derken 2010 yılının 6.gününü bitirdik. Ben de bilgisayarın başına ancak oturabildim. Umarım bu yıl, herkes için güzellikler getirir.

Benim için her şey güzel başladı. Yılbaşı gecesi arkadaşlarımızla birlikte dışarıdaydık. Bol kahkahalı, danslı, eğlenceli bir gece ile başladık bu yıla. Çocuklar da palyaço eşliğinde kendi eğlencelerinde, pek mutluydular. İnşallah bu yıl başladığı gibi keyifli geçer.



Gelelim sizlerle paylaşacağım yastığa... Bu kez yastığa sevimli bir baykuş konuk oldu. Baykuş motifini ne zamandır kullanmak istiyordum. Baykuş örneklerini toparlıyordum heryerden. Öyle güzel baykuşlar varki nette. Önce bir kaç tanesi arasında kararsız kaldım; sonunda bu baykuşu yaptım. Bu arada baykuşlarıyla ünlü blogger arkadaşlarımın sitelerinden de faydalandım. Sevgili Kelebek'in yayınladığı bu baykuştan etkilendim biraz. Gerisi de benden...



Gövdesini oluşturmak için çeşitli tonlarda mavi kumaş kullandım. Baykuşun pullarını, U şeklinde iki kat kumaştan diktim. kenarından makina çekip ters çevirdim, üst kısımlarından zemin kumaşına diktim. Diğer bölümler aplike.

Baykuşun alnını, gözlerini, burnunu, ayaklarını, kanatlarını polar kumaştan hazırladım.



Baykuşumu bir dala kondurdum. Dal ve yapraklar yine polardan. Yapraklara merserize iplikle damar şeklinde işleme yaptım. Yastığın ön yüzünün tamamını altına elyaf koyarak yorganladım. Elyaflayıp, yorganlayınca pofuduk oluyor ve bence daha hoş görünüyor.

Bu arada kahverengi ile mavinin uyumu nasıl olmuş? Benim hoşuma gitti, ama sizlerin fikirleri de çok önemli. Beğendiniz mi?